Locul în care Ceaikovski a fost interzis

Orchestra Filarmonicii din Zagreb a anulat două interpretări din compozitorul rus Piotr Ilici Ceaikovski, care erau programate, în semn de solidaritate cu Ucraina după invazia acesteia de către Rusia, potrivit AFP.

Din cauza noii situaţii din Ucraina, care afectează întreaga lume şi provoacă convulsii teribile, Orchestra Filarmonicii din Zagreb (…) îşi exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean şi modifică programul din această seară în consecinţă”, se arată pe site-ul său. Din cele trei compoziţii care urmau să fie interpretate în Sala de concerte Vatroslav Lisinski, a rămas doar Concertul pentru vioară în Re major.

Celelalte două lucrări au fost înlocuite de unele semnate de Ludwig van Beethoven şi Samuel Barber. Teatrul Naţional din Zagreb a anunţat că un concert intitulat „Serenada rusă”, programat pentru 6 martie, va fi de asemenea anulat, invocând „motive tehnice”.

Nu în ultimul rând, renumitul dirijor rus Valeri Gergiev, despre care se spune că este un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a fost scos din programul unei serii de concerte la Carnegie Hall din New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...