Locul în care e atât de frig, încât iguanele ar putea să cadă din copaci

Departamentul din Miami, Florida, al Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite a avertizat duminică publicul că iguane imobilizate ar putea să cadă din copaci din cauza temperaturilor neobişnuit de scăzute care afectează întreaga regiune.

‘Iguanele au sânge rece. Ele se mişcă mai încet sau devin imobile când temperatura scade la 4-9 grade Celsius. Pot să cadă din copaci, dar nu sunt moarte”, a anunţat NWS pe Twitter, potrivit Reuters. Temperaturile din sudul Floridei au atins o minimă de -3,9 grade Celsius duminică dimineaţă, potrivit NWS, iar temperaturile maxime de duminică erau prognozate să se menţină în jurul valorilor de 10-15 grade Celsius.

Regiunea de nord-est a ţării a fost lovită sâmbătă de o furtună de iarnă mortală, care a determinat mai multe state să declare situaţie de urgenţă şi a condus la anularea a peste 1.400 de zboruri. Zoologul Stacey Cohen, expert în reptile la Grădina Zoologică din Palm Beach, Florida, a explicat acest fenomen pentru postul WPBF: ”Corpurile lor, practic, încep să îşi înceteze funcţionarea atunci când se face atât de frig şi astfel în timp ce stau sus în copaci şi dorm pe crengi îşi pierd capacitatea de a se agăţa şi se întâmplă destul de des să cadă din copaci”, a spus ea.

Pot cântări până la 17 kilograme şi pot ajunge la 1,5 metri lungime

Deşi majoritatea reptilelor vor supravieţui probabil perioadei de imobilizare, Cohen a declarat că temperaturile sub pragul de îngheţ reprezintă o ameninţare la adresa supravieţuirii iguanelor, amintind un val de ger din 2010 care a distrus un număr mare de exemplare. Aceste reptile pot cântări până la 17 kilograme şi pot ajunge la 1,5 metri lungime.

‘Frigul este foarte, foarte periculos pentru ele pentru că provin din zone din apropierea Americii Centrale şi de Sud până la Ecuator, unde este mereu foarte cald’‘, a adăugat ea. Iguanele verzi nu sunt originare din Florida, potrivit Comisiei pentru conservarea peştilor şi a faunei sălbatice din Florida. Ele au fost introduse accidental prin intermediul navelor încărcate cu marfă, iar specia este considerată invazivă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole