Locurile de muncă din America cu salarii de 250$ pe oră. Ce studii universitare sunt necesare

Publicat: 09 iun. 2024, 13:24, de Cristina Cohuț, în SOCIAL , ? cititori
Locurile de muncă din America cu salarii de 250$ pe oră. Ce studii universitare sunt necesare
Sursa foto: freepik.com

În vara anului 2024, milioane de absolvenți de facultate vor intra pe piața muncii. În Statele Unite, numărul acestora ajunge la 2 milioane, anunță Centrul Național de Statistică a Educației. Având în vedere inflația galopantă, tinerii sunt dornici să obțină salarii cât mai mari.

În America, există profesii în care salariul poate ajunge și la 250 de dolari pe oră. Însă, pentru a fi eligibili pentru astfel de poziții, este necesară absolvirea unor facultăți specifice.

Locuri de muncă în IT cu salarii între 65 și 190 de dolari pe oră

Asistenții virtuali generali oferă suport clienților în diverse moduri, cum ar fi gestionarea programărilor și e-mailurilor, și trebuie să fie flexibili pe platforme variate. Pe Upwork, câștigurile lor sunt de aproximativ 65 de dolari pe oră.

Analiștii pot ajunge la câștiguri de 167 de dolari pe oră. Pentru a atinge această sumă, însă, trebuie să fie competenți în Microsoft Excel, Google Spreadsheet, SQL și Tableau. Dezvoltatorii full stack, responsabili de crearea de site-uri web și aplicații, pot câștiga până la 190 de dolari pe oră.

Designerii grafici, care se ocupă de crearea logo-urilor, infograficelor, postărilor pe rețele sociale și tabelelor, pot obține salarii de până la 150 de dolari pe oră, scrie CNBC. Pentru o carieră în IT, este recomandată urmarea unui liceu cu profil mate-info și cursuri acreditate la școli IT, sau studiile la Facultatea de Automatică și Calculatoare ori Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației de la Politehnică.

Salarii de 250 de dolari pe oră în marketing

În marketing, câștigurile sunt foarte atractive. De exemplu, contabilii din America pot avea salarii de 125 de dolari pe oră, însă această muncă este destul de solicitantă, implicând examinarea situațiilor financiare și asistarea companiilor și persoanelor fizice în depunerea plăților.

Specialiștii în rețelele de socializare din agențiile de marketing sunt cei mai bine plătiți, ajungând la 250 de dolari pe oră în SUA. Aceasta nu este o muncă ușoară; necesită construirea de platforme, interacțiunea cu clienții, dezvoltarea brandurilor, creșterea vânzărilor și generarea de trafic pentru site-uri.

Pentru o carieră solidă în marketing, se recomandă cursuri acreditate sau studii la Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor de la Politehnică sau facultățile de contabilitate și marketing la ASE.