Locurile în care se află școli clandestine, pentru cei din familii anti-vaccin

O fermă veche, o fostă tâmplărie într-o vale îndepărtată a Tirolului de Sud…Acestea sunt doar unele dintre școlile-candestine ale secolului XXI, deși pare greu de crezut.

Aici, zeci de familii care sunt împotriva vaccinurilor și maștilor își trimit copiii să învețe carte.  Sunt locuri private, nu putem face verificări”, spun autoritățile, potrivit Corierre della Sera. „Nu știm ce se întâmplă acolo”, recunoaște primarul din Gais, Christian Gartner. La Campo Tures, școala care „nu există” se află pe Via Beikircher, chiar în centrul orașului.

Proprietar este o asociație numită Herzstrahl („Lumina inimii”), formată din părinți care au preferat să-și țină copiii acasă pentru a nu fi nevoiți să poarte mască și să facă teste. „Nu știm ce se întâmplă în acea școală pentru că, oficial, nu există școală. Dar ea există”, spune consilierul Judith Caneppele. Ea afirmă că „primăria nu are nimic de-a face cu această inițiativă”. Nici în acest caz nu știe câți copii se prezintă la cursuri. „De la începutul anului, 11 copii au fost retrași de la școală, iar părinții îi educă la domiciliu”, spun oficialitățile, care nu doresc să comenteze inițiativa.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole