Lovitură de stat pe 1 decembrie? Președintele Ucrainei: „Serviciile secrete au informații”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că serviciile secrete ucrainene au informații potrivit cărora s-ar pregăti o lovitură de stat la începutul lunii decembrie, în care ar fi implicați și cetățeni ai Federației Ruse, relatează Euronews.

Lovitura de stat ar urma să aibă loc pe 1 decembrie, iar cei care ar fi pus-o la cale sunt oameni importanți din mediul de afaceri din țară, a adăugat președintele. Volodimir Zelenski nu a menționat că Federația Rusă ar fi implicată la nivel oficial, în timp ce autoritățile de la Kremlin au negat că ar avea orice legătură cu acuzațiile președintelui ucrainean. Șeful de stat din Ucraina a adăugat că țara lui este „pregătită în totalitate” de o posibilă escaladare a conflictului militar cu Federația Rusă.

Trebuie să ne bazăm pe noi, pe armata noastră care este puternică(…) Au loc intimidări care spun că războiul ar urma să aibă loc mâine”, a precizat Zelenski. Săptămâna trecută, serviciile militare de intelligence din Ucraina avertizau că la frontiera cu Federația Rusă s-ar fi strâns aproximativ 92.000 de soldați ruși. NATO, Uniunea Europeană și SUA s-au arătat îngrijorate în legătură cu mișcările de trupe rusești de la granița cu Ucraina, în timp ce oficialii de la Kremlin acuzau Kiev-ul că fi cei care ar escalada tensiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...