Lovitură de teatru! Cătălin Cherecheș ar putea scăpa de închisoare! I-a fost admisă contestația în anulare

Publicat: 05 apr. 2024, 13:13, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Lovitură de teatru! Cătălin Cherecheș ar putea scăpa de închisoare! I-a fost admisă contestația în anulare
Catalin Chereches ar putea scapa de inchisoare

Fostul edil de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar putea fi pus în libertate, după ce Curtea de Apel Cluj i-a admis astăzi contestația în anulare, care este o cale extraordinară de atac.

Așadar, Cătălin Cherecheș ar putea scăpa de închisoare, după ce Curtea de Apel Cluj i-a admis astăzi contestația în anulare împotriva deciziei de condamnare la 5 ani de închisoare.

Cătălin Cherecheș ar putea scăpa de închisoare

Fostul edil de Baia Mare a fost audiat astăzi prin videoconferință de judecătorii Curții de Apel Cluj pe care a reușit să-i convingă că sunt motive temeinice pentru a se admite contestația în anulare.

Cherecheș nu a spus că ar fi nevinovat, însă s-a legat de chestiuni tehnice. În plus, a spus că judecătoarea care l-a condamnat la 5 ani de închisoare nu ar fi compatibilă, având în vedere că mama acesteia a fost implicată în denunțul făcut de socrii fostului edil.

Cătălin Cherecheș a mai spus în fața magistraților că a fost condamnat pentru niște infracțiuni care erau deja prescrise la momentul la care s-a luat dat sentința definitivă, potrivit Antena3 CNN.

Judecătorii au decis să admită în principiu această contestația în anulare, iar pe 18 aprilie vor decide dacă o vor admite în totalitate. Ce ar însemna asta? Ei bine, procesul în care Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare s-ar putea rejudeca, iar pe perioada rejudecării executarea pedepsei s-ar putea suspenda, ceea ce înseamnă că fostul edil ar putea fi eliberat din Penitenciarul Rahova, unde se află în prezent.

Vă reamintim că fostul edil Cătălin Cherecheș a fugit din țară la sfârșitul lunii noiembrie 2023, în ziua când Curtea de Apel din Cluj l-a condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. După câteva zile, el a fost prins în Germania în Gara din Augsburg și reținut până la momentul predării autorităților române.