Lovitură de teatru: Eurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina!

Conform regulilor Eurovision, competiția se desfășoară în țara al cărei interpret a câștigat. Cu toate acestea, în pofida faptului că primul loc în acest an a fost ocupat de Kalush Orchestra, Eurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina. Acest lucru a fost raportat pe site – ul EBU.

Iată ce scrie pe site-ul sus menționat:

Eurovision Song Contest este una dintre cele mai complexe producții TV din lume, mii de oameni lucrând la eveniment și participând la eveniment și sunt necesare 12 luni de timp de pregătire. În urma unei analize obiective, Grupul de referință, consiliul de conducere al CES, a concluzionat cu profund regret că, având în vedere circumstanțele actuale, garanțiile de securitate și operaționale necesare pentru ca un radiodifuzor să găzduiască, să organizeze și să producă Eurovision Song Contest conform regulilor CES nu pot fi îndeplinită de UA:PBC.

EBU dorește să mulțumească UA:PBC pentru cooperarea și angajamentul lor din toată inima în explorarea tuturor scenariilor în săptămânile de la câștigarea Orchestrei Kalush pe 14 mai la Torino și să-și împărtășească tristețea și dezamăgirea că Concursul de anul viitor nu poate avea loc în Ucraina.

Ca urmare a acestei decizii, în conformitate cu regulile și pentru a asigura continuitatea evenimentului, EBU va începe acum discuții cu BBC, în calitate de vicecampionat din acest an, pentru a găzdui potențial Eurovision Song Contest 2023 în Regatul Unit. 

Este deplina noastră intenție ca victoria Ucrainei să se reflecte în spectacolele de anul viitor. Aceasta va fi o prioritate pentru noi în discuțiile noastre cu eventualele gazde”.

Locul doi în acest an a fost ocupat de Marea Britanie cu piesa „Space Man” a fost luat de Sam Ryder, în vârstă de 32 de ani, din Marea Britanie.

Trupa câștigătoare, Kalush Orchestra, și-a vândut premiul Eurovision 2022 pentru aproape un milion de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...