Lovitură pentru bugetul cluburilor sportive: cu cine sunt obligate să împartă banii

Cluburile sportive de seniori care primesc bani de la autoritățile locale nu vor mai beneficia integral de fonduri: conform unui amendament adoptat astăzi în Camera Deputaților, cel puțin o treime din bugetul alocat trebuie să finanțeze activități sportive ale copiilor.

Modificarea adoptată de parlamentari vizează Legea educaţiei fizice şi sportului și este destinată în mod direct celor mici.
Conform amendamentului adoptat astăzi cu 274 voturi „pentru”, 1 – contra și 5 abțineri, „din sumele alocate din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive, minim 30% din cuantumul aprobat să fie direcţionat pentru susţinerea activităţii sportive şi promovarea unui stil de viaţă sănătos la nivel de copii şi juniori, pe bază de proiecte anuale”.

În această situație, mai multe echipe de seniori se vor trezi cu bugetul considerabil subțiat sau, pentru a beneficia de același nivel, comunitatea locală va trebui să suplimenteze cu cel puțin o treime fondurile alocate.

Oțelul Galați, FC Voluntari, Concordia Chiajna, ASC Poli Timișoara, CSM Studențesc Iași, ASA Tg. Mureș, FC Botoșani, Pandurii Tg. Jiu sunt echipe de fotbal ce au beneficiat sau primesc și în prezent bani publici.

Și un număr mare de echipe de volei ori handbal din București, Brașov, Bistrița, Galați sau Slobozia sunt vizate de noua modificare legislativă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole