Lovitură pentru bugetul cluburilor sportive: cu cine sunt obligate să împartă banii

Cluburile sportive de seniori care primesc bani de la autoritățile locale nu vor mai beneficia integral de fonduri: conform unui amendament adoptat astăzi în Camera Deputaților, cel puțin o treime din bugetul alocat trebuie să finanțeze activități sportive ale copiilor.

Modificarea adoptată de parlamentari vizează Legea educaţiei fizice şi sportului și este destinată în mod direct celor mici.

Conform amendamentului adoptat astăzi cu 274 voturi „pentru”, 1 – contra și 5 abțineri, „din sumele alocate din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive, minim 30% din cuantumul aprobat să fie direcţionat pentru susţinerea activităţii sportive şi promovarea unui stil de viaţă sănătos la nivel de copii şi juniori, pe bază de proiecte anuale”.

În această situație, mai multe echipe de seniori se vor trezi cu bugetul considerabil subțiat sau, pentru a beneficia de același nivel, comunitatea locală va trebui să suplimenteze cu cel puțin o treime fondurile alocate.

Oțelul Galați, FC Voluntari, Concordia Chiajna, ASC Poli Timișoara, CSM Studențesc Iași, ASA Tg. Mureș, FC Botoșani, Pandurii Tg. Jiu sunt echipe de fotbal ce au beneficiat sau primesc și în prezent bani publici.

Și un număr mare de echipe de volei ori handbal din București, Brașov, Bistrița, Galați sau Slobozia sunt vizate de noua modificare legislativă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...