Lovitură pentru STB: Retrogradat după incidentul în care un troleibuz a luat foc, șeful depoului Dristor a câștigat în instanță

Șeful depoului STB Dristor, Deaconu Alexandru Daniel, retrogradat după incidentul din iunie 2020, atunci când un troleibuz a luat foc, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală, a câștigat procesul pe fond cu Societatea de Transport București. Decizia instanței nu este definitivă.

„Admite în parte acțiunea. (…) Obligă pârâta să repună părțile în situația anterioară emiterii actelor anulate prin prezenta hotătâre și la plata drepturile aferente funcției anterior ocupate emiterii actelor anulate. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Obligă pârâta către reclamant a sumei de 4000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariul parțial de avocat. Cu apel la 10 zile de la comunicare ce se depune la sediul Tribunalului București”, se arată în decizia instanței.

În luna iunie a anului în curs, un troleibuz a luat foc pe Bulevardul Lascăr Catargiu din București, la fața locului intervenindu-se cu două autospeciale cu apă și spună, una descarcerare și o ambulanță. Nu au fost raportate victime. Vehiculul a fost distrus aproape în totalitate, din el a mai rămas doar caroseria.

Gabriela Firea dădea vina pe cei care „blocau intenționat achizițiile”, dar a retrogradat un angajat al STB

Pe atunci primar general, Gabriela Firea spunea că acest eveniment a avut loc din cauza celor care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun.

„Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate”, afirmă Gabriela Firea.

Totuși, chiar dacă fostul primar general dădea vina pe „cei care blochează intenționat licitațiile”, Societatea de Transport București l-a retrogradat pe șeful depoului STB Dristol, Alexandru Daniel.

„Începând cu data de 24.06.2020, domnul Deaconu Alexandru Daniel, șef depou în cadrul Societății de Transport Bucureşti STB SA – Direcția Generală de Transport și Mentenanțp – Divizia Transport Electric, Producție, Reparații și Infrastructură Danoul Vatra Luminoasă, trece inginer la Societatea de Transport Bucureşti STB SA- Direcția Generală de Transport și Mentenanță – Divizia Transport Electric, Producție, Reparații și Infrastructură – Serviciul Tehnic Siguranța Circulației Transport Electric, situat in Municipiul Bucureşti. Calea Dudeşti nr. 184, sector 3, sau in orice altă structură organizatorică a Societății de Transport Bucureşti STB SA. stabilită prin decizie a angaiatorului”, se arată în decizia STB din iunie.

În acest context, Deaconu a dat în judecată Societatea de Transport București și a câștigat procesul.

„Altă dovadă că «execuțiile» din companiile de stat se fac doar de ochii lumii și nu se caută vinovații reali «asta dacă există» pentru asemenea situații, ci se vânează șefi doar pentru că sunt șefi”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole