Lucian Bode a discutat cu ministrul grec al migrației despre aderarea României la Schengen

Problematica migraţiei şi aderarea României la spaţiul Schengen s-au numărat printre subiectele abordate de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi ministrul pentru Migraţie şi Azil din Grecia, Panagiotis Mitarachi, aflat în vizită în România.

Subiectele pe care le-am abordat au vizat problematica migraţiei şi de aderarea României la spaţiul Schengen. În context, am transmis mulţumiri Greciei pentru sprijinul constant oferit României, cât şi pentru implicarea activă în soluţionarea acestei chestiuni, în condiţiile în care extinderea Schengen va reprezenta un beneficiu real şi concret atât pentru România, cât şi pentru restul statelor membre„, a scris ministrul Lucian Bode, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, aderarea la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv extrem de important pentru România, iar discuţiile pe acest subiect vor fi continuate împreună cu Preşedinţia suedeză a Consiliului UE, în marja Consiliului JAI de la Stockholm, pentru identificarea unei soluţii cât mai curând posibil.

În ceea ce priveşte problematica migraţiei, ca principală prioritate a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, am menţionat că implicarea partenerilor externi în eforturile de gestionare a migraţiei este extrem de importantă, iar acţiunile noastre trebuie să vizeze în mod prioritar gestionarea la sursă a acestui fenomen, pentru promovarea unor soluţii durabile şi eficiente„, a precizat Bode.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au convenit că este nevoie de o mai bună protecţie a frontierelor externe ale UE, proceduri mai rapide şi mai eficiente pentru politica de returnare, măsuri mai eficiente pentru lupta împotriva traficanţilor şi o cooperare mai strânsă cu statele terţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...