Lucian Bode: BPN al PNL va analiza situaţia creată în urma disputei dintre Rareş Bogdan şi ministrul Aurescu

Publicat: 14 mart. 2023, 14:44, de Victor Scarlat, în POLITICĂ , ? cititori
Lucian Bode: BPN al PNL va analiza situaţia creată în urma disputei dintre Rareş Bogdan şi ministrul Aurescu
Lucian Bode

Secretarul general al PNL, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a declarat marţi, la Siret, că în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului ce se va desfăşura peste două săptămâni va fi analizată situaţia creată în urma discuţiilor apărute în spaţiul public între ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi eurodeputatul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al liberalilor.

El a spus că mai mulţi lideri de filiale ale partidului din ţară au solicitat acest lucru, în condiţiile în care astfel de discuţii apărute în spaţiul public nu fac bine partidului.

Vom avea aceste discuţii clarificatoare la solicitarea multor preşedinţi de filială care ne-au contactat şi ne-au întrebat de unde această discuţie în spaţiul public, când ea putea să aibă loc într-un cadru statutar (…) O astfel de discuţie în spaţiul public, astfel de mesaje transmise în spaţiul public cu certitudine nu fac bine nici actorilor şi nici PNL. Aceste chestiuni trebuie discutate în structurile statutare ale PNL şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla. Nu aţi văzut niciodată în ieşirile publice ale preşedintelui Nicolae Ciucă sau prim vicepreşedintelui Gheorghe Flutur, ale secretarului general, să criticăm anumite lucruri care nu ne plac la demnitarii susţinuţi de PNL în diferite funcţii publice. Vă garantez că astfel de discuţii au avut loc în Biroul Executiv şi în Biroul Politic Naţional”, a afirmat Lucian Bode.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat la un post de televiziune că nu l-ar mai păstra în funcţie pe ministrul Bogdan Aurescu şi că acesta „nu a fost numit acolo de PNL, ci de stat”. La rândul său, ministrul Aurescu a afirmat la un post tv că nu îl interesează opiniile unui personaj ca Rareş Bogdan şi că atacurile acestuia reprezintă confirmarea că face bine ce face în poziţia sa de la Ministerul Afacerilor Externe. Aurescu a mai comparat criticile venite de la Rareş Bogdan cu cele ale portalului de propagandă rusă Sputnik.