Lucian Bode: „Este anormal să porți mască când te plimbi prin parc”

Publicat: 04 oct. 2021, 19:30, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Lucian Bode: „Este anormal să porți mască când te plimbi prin parc
lucian bode ministrul MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că va emite un ordin comun cu ministrul Sănătății care va oferi clarificări despre condițiile purtării măștii de protecție în spațiul public, după ce în ultimele zile au fost emise documente care prevăd restricții diferite.

Vom veni cu un ordin comun al ministrului Afacerilor Interne și al ministrului Sănătății astăzi, cel mai târziu mâine dimineață, în care vom explica exact care sunt excepțiile. Este anormal să porți mască când te plimbi prin parc, este anormal să porți mască când participi împreună cu 10 prieteni maxim, cum prevede legea, la o activitate sportivă. Vom clarifica ce înseamnă portul măștii pe stradă”, a declarat Lucian Bode astăzi.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că pentru protestele organizate în weekend, la care au participat peste 10.000 de oameni, au fost acordate sancțiuni de peste 48.000 de lei:

Am aplicat până în acest moment 42 de sancțiuni contravenționale, legat strict de proteste. Ele vor fi într-un număr mult mai mare pentru că evaluăm imaginile și pe măsură ce identificăm persoane, le sancționăm. (…) Amenzile sunt până în acest moment în cuantum de 48.400 de lei.

Dreptul de a protesta este un drept garantat. Le-am transmis colegilor din MAI să îi îndemne pe protestatari să protesteze în siguranță, dar este foarte complicat să impui distanțare și portul măștii pentru cei care protestează împotriva purtării măștii.

Organizatorii au fost sancționați”