Lucian Bode: Primarul Sectorului 1, ”o piază rea”; edilul Capitalei, ”un primar mimoză”

Publicat: 08 apr. 2024, 22:46, de Magda Marincovici, în POLITICĂ , ? cititori
Lucian Bode: Primarul Sectorului 1, ”o piază rea”; edilul Capitalei, ”un primar mimoză”
Lucian Bode

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a subliniat că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost ”o piază rea” pentru acest sector și actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, ”un primar mimoză”.

”Pot să spun că Sectorul 1 are un specific aparte, are un potenţial enorm, dar pare că se dezvoltă doar din inerţie. Cred că primarul actual putea lipsi toţi cei patru ani de mandat şi sectorul o ducea mai bine, pentru că a fost o piază rea pentru acest sector. Situaţia poate fi comparată cu cea a unui copil care vrea mai mult, dar care nu este îndrumat de părinţi. Aşa sunt şi Bucureştiul şi Sectorul 1 astăzi, o capitală şi un sector care şi-au pierdut demult busola. Avem candidaţi capabili să facă ordine în mizeria lăsată în urmă şi să repună Sectorul 1 pe drumul dezvoltării durabile şi al investiţiilor”, a spus Bode, la Comitetul de Coordonare Extraordinar al PNL Sector 1.

El susține că PNL și PSD sunt singurele partide care vin în fața bucureștenilor cu o echipă. „Bucureştiul şi unele sectoare de mult timp nu mai funcţionează unitar. Cătălin Cîrstoiu şi George Tuţă sunt în primul rând o echipă, care are viziune şi forţa să muncească”. 

În opinia lui Lucian Bode, Bucureștiul are nevoie de un restart, în condițiile în care, în prezent, în multe domenii, este „o adevărată calamitate, generată de un primar general total deconectat de la problemele reale ale urbei”.

Primarul general: ”zero proiecte finalizate”

Lucian Bode consideră  că primarul general a fost primarul mimoză, cu zero proiecte finalizate.

„Sunt multe care i se pot reproşa actualului primar general, nu doar faptul că a fost primarul mimoză sau primarul zero proiecte finalizate. Dacă ar avea totuşi bunul simţ, nu cred că putea veni acum, cum vine Nicuşor Dan, în faţa bucureştenilor şi se face că nu vede acest haos generalizat de la Primăria Municipiului Bucureşti şi care, din păcate, a fost contagios şi pentru alte sectoare”.  

În schimb, Bode a subliniat  că sectoarele 3, 4 şi 6 au fost conduse de administraţii performante.