Lucian Bode: Toți cei care falsifică teste și certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie

Publicat: 18 oct. 2021, 15:15, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Lucian Bode: Toți cei care falsifică teste și certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie
Lucian Bode

Ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a declarat că îmșelăciunile în ceea ce privește falsificarea testelor și a certificatelor COVID vor fi pedepsite. Acesta a aformat faptul că, în prezent, sunt 362 de dosare și 850 de persoane cercetate pentru falsificarea testelor și certificatelor COVID-19 și le-a transmis vinovaților că „toți vor ajunge la pușcărie”.

Ministrul le-a mulțumit cadrelor din structurile MAI pentru modul în care au acționat de vineri până duminică în campaniile de prevenire a răspândirii coronavirusului, atunci când polițiștii și jandarmii au împărțit 9000 de amenzi în valoare de 1,5 milioane de lei.

Bode a îndemnat la vaccinare, spunând că degeaba sunt efectuate astfel de campanii de prevenire dacă nu sunt dublate de o campanie de inoculare de succes:

„Cele trei zile de weekend am acționat cu 25.000 de efective ca medie zilnică, din care 19.000 cadre ale MAI au acționat în scopul prevenirii răspândirii COVID-19. E foarte importantă acțiunea noastră, dar fără o campanie de vaccinare de succes, rămâne doar o campanie de prevenire. Vreau să transmit un mesaj de mulțumire pentru structurile noastre care au acționat de la începutul pandemiei cu fermitate în scopul prevenirii.

Însă îi rog pe toți românii să se vaccineze. Fără a avea un procent semnificativ de persoane vaccinate, munca acestor zeci de mii de oameni din MAI este în zadar. 315.000 persoane verificate, peste 8000 de operatori verificați, s-au aplicat peste 9000 de sancțiuni de 1,5 milioane de lei și s-au întocmit 7 dosare penale. O activitate foarte, foarte consistentă în special în București-lfov, dar și la nivel național. Noi am încercat să nu venim cu noi restricții, ci să venim cu cât mai multe acțiuni de prevenire. Dacă ne uităm la spitale, avem o medie zilnică de 15.000 de infectați, 300 de decese. La ATI sunt peste 1700 de pacienți, iar în UPU aproximativ 300 așteaptă eliberarea unui pat ATI.

Am reușit să transferăm în Ungaria 27 pacienți, din care 17 sunt în stare critică, unul din ei a decedat. Am transferat din țară 29 ambulanțe, autospeciale în București-Ilfov. Avem 362 de dosare în lucru și 850 de persoane pentru teste și certificte COVID-19 false. Le transmit că toți vor ajunge în pușcărie.

Sunt oameni care sunt reținuți, cercetați, dar sunt convins că apetitul pentru o astfel de practică va scădea când vor veni și primele condamnări”, a declarat Lucian Bode luni dimineață.