Ludovic Orban a anunțat cu cine ar putea face o majoritate parlamentară după alegeri

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat cu cine ar putea face o majoritate parlamentară după alegerile din 6 decembrie, respectiv USR, PMP şi UDMR.

„Aşteptăm să vedem rezultatele alegerilor, în momentul în care avem rezultatele vom şti care sunt posibilităţile de formare a unei majorităţi parlamentare. Din start excludem orice fel de colaborare cu PSD, deci, practic, posibili parteneri sunt USR, PMP, UDMR, cam atât”, a spus Orban la B1 Tv, întrebat cu cine va face PNL majoritate parlamentară după alegerile din 6 decembrie.

Întrebat dacă partidul lui Victor Ponta este exclus din această ecuaţie a majorităţii parlamentare, Orban a spus: „Ponta a fost preşedintele PSD, el de fapt are un PSD mai micuţ. Nu e mare diferenţă, adică aproape nu e nicio diferenţă. Eu nu îl uit pe Victor Ponta din perioada în care era preşedinte PSD şi premier, în perioada respectivă fiind în opoziţie, deşi o parte din partidul meu o bucată de vreme… deci eu eram într-o opoziţie aproape radicală. Pactul de coabitare, mai ţineţi minte? După o campanie în care practic Băsescu a fost transformat în inamicul public numărul 1, s-a dus frumuşel fără să ne spună nimic şi a semnat un pact de coabitare cu Băsescu”.

Întrebat dacă el va fi viitorul premier după alegerile parlamentare, Orban a spus: „Cred că da”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...