Ludovic Orban: Am discutat cu operatorii de telecomunicații despre cum putem asigura accesul românilor la cele mai noi tehnologii, cum este 5G

Publicat: 13 mai 2021, 16:45, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Ludovic Orban: Am discutat cu operatorii de telecomunicații despre cum putem asigura accesul românilor la cele mai noi tehnologii, cum este 5G

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat joi, după o întâlnire cu reprezentanţii marilor operatori de telecomunicaţii, că România este între primele ţări din lume în ceea ce priveşte viteza internetului, iar reprezentanţii coaliţiei de guvernare şi-au propus ca această poziţie să fie menţinută şi în contextul implementării noilor standarde de comunicaţii electronice.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii marilor operatori de telecomunicaţii din România, Orange, Vodafone, RCS&RDS. Discuţiile purtate au fost legate de viitorul serviciilor de comunicaţii mobile din România, despre cum ne putem uni eforturile pentru a asigura românilor acces la ultimele tehnologii de comunicaţii electronice, cum sunt cele 5G, de cea mai bună calitate, la aceleaşi costuri avantajoase pe care le avem astăzi şi în aceeaşi măsură sigure. (…) România este astăzi între primele ţări din lume în ceea ce priveşte viteza internetului şi ne propunem ca această poziţie să fie menţinută şi în contextul implementării noilor standarde de comunicaţii electronice, care vor crea baza pentru oraşele inteligente ale viitorului, pentru intervenţii medicale la distanţă facilitate de tehnologie sau, de ce nu, pentru noi experienţe de care ne vom bucura cu toţii, cum sunt cele de realitate virtuală sau augmentată”, a scris Orban pe Facebook.

El a adăugat că cei din coaliţia de guvernare sunt extrem de preocupaţi „de asigurarea unor condiţii care să permită operatorilor noi investiţii ce vor duce la o arie de acoperire mai mare”, precum şi de creşterea calităţii serviciilor oferite şi implementarea tehnologiilor emergente. 

Ludovic Orban nu a declarat nimic despre proiectul de lege 5G, dar cu siguranță a fost un subiect de discuție cu operatorii de telecomunicații. Investițiile pe care le vor face operatorii depind și de legea 5G și de cheltuielile suplimentare la care aceștia vor fi obligați de anumite prevederi ale legii și de autorizarea sau nu a unor producători de echipamente sau software.