Ludovic Orban: Am obligația să respect legile țării. Voi comunica azi Guvernului moțiunea

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a prezentat, marți, o decizie din 2010 a Curții Constituționale care obligă Parlamentul să respecte termenul de cinci zile pentru prezentarea și dezbaterea unei moțiuni de cenzură.

Totul are loc în contextul în care cea de-a patra ședință a Birourilor Permanente ale Camerelor pe tema moțiunii de cenzură a fost suspendată marți din lipsă de cvorum.

Orban a anunțat că astăzi va comunica guvernului moțiunea de cenzură pentru ca ea să poată fi prezentată și dezbătută în plenul Parlamentului.

Orban a citat din motivarea deciziei CCR 1525 din 24 noiembrie 2010, potrivit căreia ”împiedicarea prezentării și refuzul dezbaterii moțiunii de cenzură sunt contrare Constituției, întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității opoziției de a angaja asumarea răspunderii.”

”Am obligația să respect constituția și legile țării, ca atare derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie. Azi voi comunica guvernului imediat după ședință moțiunea de cenzură. Am primit la cabinetul parlamentar”, a declarat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...