Ludovic Orban: Ar fi perfect justificată declanşarea procedurii de suspendare a dreptului de vot al Ungariei în organismele UE

Publicat: 01 aug. 2022, 18:14, de Ziarul Puterea, în POLITICĂ , ? cititori
Ludovic Orban: Ar fi perfect justificată declanşarea procedurii de suspendare a dreptului de vot al Ungariei în organismele UE

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni că ar fi perfect justificată declanşarea procedurii de suspendare a dreptului de vot al Ungariei în organismele Uniunii Europene în contextul mesajelor antieuropene transmise de premierul ungar, Viktor Orban.

„Viktor Orban participă la Balvanyos la aceste evenimente – cred că prima dată a venit în 1993 sau 1994. Pe vremea respectivă era liberal şi euro-atlantist, acum Viktor Orban a ajuns coloana a cincea a Rusiei în Uniunea Europeană şi un exponent al unor idei care credeam că au murit odată cu cel de-al Doilea Război Mondial, să vorbeşti despre rase, rasism, despre astfel de chestiuni într-o Europă multiculturală, în care sunt respectate drepturile minorităţilor de orice fel, minorităţile religioase, naţionale, reprezintă practic o încălcare grosolană a Tratatului Uniunii Europene şi a valorilor şi principiilor care stau la baza constituirii Uniunii Europene. În mod normal, cred că ar fi perfect justificată declanşarea procedurii de suspendare a dreptului de vot al Ungariei în organismele UE din cauza mesajelor profund antieuropene şi contrare Tratatului UE pe care le transmite Viktor Orban”, a spus Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului, după reuniunea Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.

El a precizat că a fost invitat la eveniment şi că a fost singurul lider al unui partid românesc care a răspuns invitaţiei.

„Eu consider că este important ca orice lider al unei formaţiuni politice româneşti să fie prezent la evenimente similare şi să exprime punctele de vedere. Cum să audă participanţii punctele noastre de vedere dacă nimeni din arcul guvernamental, în afară de reprezentanţii UDMR, nu a fost prezent”, a spus Orban.