Ludovic Orban, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Nu vrea să se pensioneze, vrea să fie premier în 2024. Nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, îl atacă pe președintele României Klaus Iohannis afirmând că șeful statului își propune să fie premier în 2024.

”Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a arătat Orban.

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Digi24, că, aşa cum a anunţat deja, va pleca din partid în momentul în care PNL va face guvern cu PSD.

”Am anunţat de două luni, dacă PNL face guvern cu PSD, voi pleca din Partidul Naţional LIberal”, a spus Orban.

Întrebat cine este marea lui dezamăgire, Orban a spus: ”Iohannis este pirmul şi cel mai important, şi el este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în România, pentru criza politică catastrofală, pentru prăbuşirea PNL, pentru distrugerea coaliţiei de centru-dreapta şi pentru distrugerea oricărei perspective de modernizare a României”.

Orban l-a criticat dur şi pe actualul preşedinte PNL, Florin Cîţu: ”Nu îl comparaţi pe Cîţu cu mine. Domnul Cîţu nu mai e nimic. De altfel şi în timpul campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el”, a spus fostul lider PNL, arătând că ”bătălia era schimbarea sa din fruntea partidului”.

”Dacă mă întrebaţi pe mine de ce Iohannis a utilizat toate pârghiile pentru a mă schimba, era exact acest proiect cu PSD”, a arătat Orban, precizând că şeful statului ştia despre el că niciodată nu ar fi fost de acord cu acest proiect cu PSD şi ar fi preferat Opoziţie.

Orban a spus că nu era necesar ca PNL să fie în Opoziţie, pentru că a construit o coaliţie care putea funcţiona patru ani de zile.

”De ce să distrugi o coaliţie de centru dreapta, de ce să aduci PSD la Putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie, şi cred că asta este. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener PSD-ul. Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul preşedinte PNL a spus că îl deranjează că astăzi PNL este ”o copie nereuşită a PSD” şi că !cei care conduc partidul şi-au bătut joc de toate lucrurile care au reprezentat matricea PNL”.

”La ora actuală nu e nicio diferenţă între conducerea PNL şi PSD, decât mai degrabă în rău”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă a existat o înţelegere între el şi Florin Cîţu ca acesta să meargă la BNR, Orban a răspuns: ”A fost o discuţie legată de subiectul ăsta. De altfel, se vede că el şi-a reglementat relaţiile cu BNR, încă din perioada când era ministrul Finanţelor, în guvernul pe care l-am condus eu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...