Ludovic Orban: „Când un ministru nu-și face treaba, partidul care l-a propus să solicite schimbarea”

Situația de la Ministerul Sănătății este privită cu îngrijorare, susține președintele PNL, Ludovic Orban, dar Alianța USR – PLUS are răspunderea politică exclusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Vlad Voiculescu.

Liderul PNL a declarat luni, după ședința coaliției, că liberalii privesc „extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății”. Mai mult, exigența liberalilor față de modul cum e condus Ministerul Sănătății este maximă.

„Noi susținem foarte clar dreptul premierului care, atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile și nu pune în practică programul de guvernare și generează situații care pot pune în pericol buna desfășurare a guvernului, premierul are dreptul constituțional de a propune schimbarea ministrului respectiv. De asemenea, cred că fiecare partid din coaliție trebuie să aibă o evaluare a propriilor miniștri și atunci când un ministru nu-și face treaba partidul care l-a propus să solicite schimbarea”, a spus președintele PNL.

Acesta a adăugat că este de înțeles nevoia de creștere a numărului de paturi la ATI. Pe de altă parte, orice decizie de transformare a unui spital în spital Covid trebuie să urmeze niște pași și transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienților în cele mai bune condiții.

„În ceea ce privește chestiunea legată de Vlad Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR – PLUS că răspunderea politică exclusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Voiculescu aparține partidului care îl susține”, a adăugat Orban.

Vlad Voiculescu va continua să fie ministrul Sănătății, a anunțat liderul USR, Dan Barna: „Nu a fost niciun moment în discuție, în coaliție, să fie demis sau să se retragă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole