Ludovic Orban: Parlamentul României are obligaţia să adopte o declaraţie clară, limpede, de condamnare a acţiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că Parlamentul României, care este o instituţie fundamentală a statului român, are obligaţia să adopte o declaraţie clară, limpede, de condamnare a acţiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi de stabilire a unei poziţii foarte clare de participare la tot efortul internaţional. Orban a mai spus că preşedintele României trebuie să convoace cu siguranţă CSAT.

”România este un stat democratic, membru al Uniunii Europene, membru al NATO, nu putem să ignorăm ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce se întâmplă în ultimele luni şi consider că Parlamentul României, care este o instituţie fundamentală a statului român, are obligaţia să adopte o declaraţie clară, limpede, de condamnare a acţiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi de stabilire a unei poziţii foarte clare de participare la tot efortul internaţional de detensionare a situaţiei existente şi de impunere de sancţiuni către Federaţia Rusă, în cazul în care persistă în aceste comportament total contrar oricăror reguli de politică internaţională”, a declarat Ludovic Orban. 

Liderul Forţa Dreptei a precizat că ”aşa-zisa recunoaştere a unor autoprobclamate republici independente nu are nicio legătură cu dreptul internaţional şi nu oferă nicio posibilitate, Rusiei, de a interveni în problemele interne ale Ucrainei, pentru că cele două aşa-zise două republici fac parte din teritoriul unui stat suveran”. 

Ludovic Orban a mai afirmat, despre o posibilă anexare a celor două regiuni, că ”se pare că asta se urmăreşte”. ”Măcar în Crimeea s-a mimat un exerciţiu pseudo-democratic, aici este pur şi simplu un act de politică internaţională care reprezintă o agresiune contra unui tat suveran”. 

Despre convocarea CSAT, Ludovic Orban a spus că preşedintele trebuie să convoace cu siguranţă CSAT. ”Noi trebuie să fim implicaţi în toate eforturile comunităţii internaţionale, partenerilor noştri, în adoptarea unei soluţii care să împiedice declanşarea unui război”, a mai spus liderul Forţa Dreptei, la Parlament. 

”România nu poate să fie pasivă, România este în flancul estic al NATO, dacă astăzi se întâmplă lucrul acesta în Donetsk şi Luhansk, ne putem aştepta să se întâmple lucrul ăsta poate şi în Transnistria şi oriunde. Acest comportament agresiv al Rusiei, care este un comportament nici măcar de secol 20, mai degrabă de secol 19, este inacceptabil pentru modul în care funcţionează comunitatea internaţională şi regulile care trebuie să guverneze relaţiile dintre state”, a mai spus Ludovic Orban. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole