Ludovic Orban: PNL a câștigat alegerile parțiale cu un număr de voturi mai mare decât cel al PSD

Ludovic Orban a comentat mai pe larg rezultatele alegerilor parțiale din weekend și a arătat că PSD își anunță eronat victoria având în vedere că numărul de voturi este net în favoarea PNL.

„Pentru cei din Opoziție care și-au proclamat în mod fals victoria în alegerile locale parțiale din acest week-end, aș vrea să spunem lucrurile așa cum sunt.

Conform datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă și numărătorii paralele efectuate de noi, PNL a câștigat alegerile locale care au avut loc duminică în cele 36 de localități, cu un număr de peste 35.000 de voturi pentru candidații partidului, comparat cu un număr de aproximativ 34.000 de voturi luate de cei de la PSD.În ceea ce privește numărul de primari, PNL a câștigat 15 primării.

De asemenea, am câștigat alegerile la Consiliul Local Cojasca, o premieră în ultimii 31 de ani. Am reușit performanța de a câștiga în 5 localități unde erau primari PSD, înainte de aceste alegeri.

Vă dau ca exemplu Braniștea din județul Dâmbovița, Vicovul de Sus, Bumbești Pițic, și Voiteg, în județul Timiș. Anterior alegerilor, PSD deținea 22 de primării, iar acum au mai câștigat doar 17.

În privința procentelor, domnul Dîncu și sondorii de casă ai PSD, care intoxică media și opinia publică cu sondaje măsluite ar putea să-și bage sondajele în sertarele PSD. Ca procent, PNL a obținut la aceste alegeri locale 40,5%, în timp ce PSD a obținut 39%.

Am fost personal în campanie sau în precampanie, în 22 de localități, alături de candidații liberali. Vreau să îi felicit pe toți candidații noștri care au câștigat alegerile pentru funcția de primar, dar și pe cei care, deși nu au câștigat, au crescut scorul partidului într-un mod spectaculos.

Vreau să felicit echipele care au făcut campanie și toți liderii naționali care s-au implicat în această campanie, inclusiv pe premierul Florin Cîțu, precum și Ministerul de Interne, Poliția și Jandarmeria pentru că au asigurat toate condițiile pentru ca aceste alegeri să fie corecte”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Ministrul de Interne al Austriei va anunța la București aderarea, în...

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, va fi prezent miercuri la București la invitația ministrului Lucian Bode, iar cu acest prilej va face...