Lukoil a ”uitat” să plătească impozite statului român. A intervenit Fiscul

Rușii de la Lukoil au uitat să plătească statului român impozite în valoare de 50 de milioane de lei.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești a emis o decizia de impunere diviziei de trading a Lukoil, compania Litasco, cerându-i să plătească impozit suplimentar în valoare de 50.765.701 lei pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export, conform unui document Profit.ro.

Litasco a fost fondată în 2000 în Elveția și este compania internațională exclusivă de marketing și comercializare a companiei petroliere Lukoil. Prin aceasta, Lukoil îşi controlează cele mai importante business-uri din România, respectiv reţeaua de benzinării Lukoil şi rafinăria ploieşteană Petrotel de la Ploiești.

Litasco e prescurtarea la LUKOIL International Trading and Supply Company. Biroul corporativ este situat în 3 Rue Kazem-radjavi, Geneva, 1202, Elveția. Compania are 118 angajați. Grupul a înființat birouri suplimentare de tranzacționare și dezvoltare a afacerilor în întreaga lume, extinzându-și raza din Statele Unite până în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, gestionând aprovizionarea, marketingul și comercializarea globală de țiței și produse petroliere ale Lukoil.

Conform Profit.ro, Litasco SA Geneva Sucursala Bucureşti (iniţial Sucursala Ploieşti) a fost înfiinţată în România de traderul Lukoil în noiembrie 2020, ca sediu permanent al său, şi a raportat pentru 2021 un profit net de numai circa 250.000 lei, la o cifră de afaceri de 7,2 milioane lei.

Inspectorii ANAF au tras concluzia că Litasco SA Geneva Sucursala Bucureşti, sediul permanent din România al Litasco Geneva, ″a omis înregistrarea în contabilitate şi declararea corespunzătoare a unor operaţiuni desfăşurate în perioada ianuarie-iunie 2021”. Prin urmare, Fiscul a stabilit pentru Litasco Bucureşti o bază de impozitare suplimentară de 317.285.628 lei, pentru care a calculat impozit pe profit de 50.765.701 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...