Lumea culturii din Franța protestează: Autoritățile sunt vinovate

Peste un milion de locuri de muncă din domeniul culturii sunt în pericol în Franța, potrivit sindicatelor care au organizat proteste în aceste zile.

Mii de persoane, oameni de cultură, artişti sau simpli angajaţi în instituţiile culturale, au manifestat la Paris şi în alte oraşe franceze. Ei cer respect pentru accesul tuturor la cultură, pentru dreptul lor de a munci şi redeschiderea instituţiilor închise, în Franţa, de la sfârşitul lunii octombrie.

Muzeele și monumentele vor fi primele redeschise„, a asigurat ministrul culturii din Franța, Roselyne Bachelot, acum aproape o lună, iar recent a anunțat că pregătește concerte-test cu public în aprilie. Oamenii însă au pierdut orice speranță, potrivit RADOR.

Mii de oameni mobilizați

Lumea culturii și publicul, deopotrivă, consideră că autoritățile sunt vinovate pentru o gestionare defectuoasă a epidemiei ca și pentru perioada nepermis de lungă în care au ținut închise toate aceste instituții, după cum se arată în apelul la protest, lansat de sindicate.

Sindicatele franceze din domeniul culturii au mobilizat mii de oameni la Paris, Marsilia Strasbourg sau Bordeaux. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...