Lumea întreagă, ostatica companiilor farmaceutice. Raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Postul britanic BBC citează ultimul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conform căruia „lumea nu a realizat progrese consistente în lupta cu pandemia”.

OMS mai evidențiază că acest lucru s-a produs din „lipsa unei colaborări autentice”, care „lasă lumea nepregătită pentru următoarea pandemie”. Raportul denunță totodată companiille farmaceutice, „al căror principal interes este profitul”, apreciind că „întreaga lume este ostatica” lor. În mai anul acesta tot OMS, prin vocea directorului său general Tedros Adhanom Ghebreyesus, critica companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinuri anti-COVID-19 pentru lentoarea livrării lor ţărilor în curs de dezvoltare.

Pe de altă parte, publicația spaniolă Telecinco preia un alt avertisment al OMS, potrivit căruia „500.000 de oameni ar putea muri în Europa din cauza Covid-19 până în martie dacă nu se iau rapid măsuri”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...