Minunea de la Biserica Sfântului Mormânt: Lumina Sfântă, a ajuns la Ierusalim VIDEO

An de an, de Paște, între orele 12.30 şi 14.30, se aprinde deasupra Sfântului Mormânt Lumina Sfântă. Momentul reprezintă un miracol al Ortodoxiei.

UPDATE. Lumina Sfântă a ajuns înainte de ora 14.00, cu câteva minute.

Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului. Imaginile suprinse în Biserica Sfântului Mormânt pot fi văzute AICI.

În Biserica Sfântului Mormânt este aglomerație și agitație. Unii credincioși bat la tobe, scandează și chiuie.

Când ajunge Lumina Sfântă în România?

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară și va fi oferită delegațiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni. Anunțul a fost făcut luni de Cancelaria Sfântului Sinod, potrivit basilica.ro.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an, conform Patriarhiei. Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului.

În acest an, credincioșii vor putea asista la slujbele de Paște și în biserică, nu doar afară, iar preoții „vor calcula numărul persoanelor” care pot intra în lăcașul de cult și vor avea grijă să marcheze locurile în care pot sta credincioșii, astfel încât să fie respectate normele privind distanțarea, în contextul pandemiei, potrivit Patriarhiei. De asemenea, oamenilor li se recomandă să participe la slujbe la bisericile de care aparțin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole