Luptele cavalereşti, târgurile de robi şi demonstraţiile despre forţa tămăduitoare a zânelor, în a doua zi a Festivalului Sighişoara Medievală

Publicat: 30 iul. 2022, 12:40, de Aurel Drăgan, în SOCIAL , ? cititori
Luptele cavalereşti, târgurile de robi şi demonstraţiile despre forţa tămăduitoare a zânelor, în a doua zi a Festivalului Sighişoara Medievală

Luptele cavalereşti, târgurile de robi, demonstraţiile despre forţa tămăduitoare a zânelor, teatrul şi dansurile medievale sunt câteva dintre surprizele anunţate pentru sâmbătă, în a doua zi a Festivalului Sighişoara Medievală XXVIII, organizat de Municipiul Sighişoara sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei Române.

Între artiştii care evoluează sâmbătă, la Sighişoara, se regăsesc Cavalerii Paladinii de Terra Medies, Scutierii de Muhlbach, Domniţele de Muhlbach, Zânele Silvane, Art Gotica, Cavalerii Terra Ultrasilvana, Nosa, Sirius, Teutonii de Transilvania, Toboşarul Cetăţii, Magul Cetăţii, Trupele K- Boom şi Karisma de la Clubul Copiilor Sighişoara, cărora li se alătură şi renumitul actor Marian Râlea şi Abracadabra, cu reprezentaţia „Drumul lui Făt-Frumos”.

Pe parcursul întregii zile, Zânele Silvane vor iniţia publicul doritor în arta zânelor, îşi vor prezenta forţa tămăduitoare, vor face o călătorie în lumea lor şi vor prezenta legenda prinţesei blestemate, dansuri, vrăji şi descântece.

Fondul muzical al epocii este asigurat de Cimpoierii din Transilvania, iar animaţia stradală, constând în lupte şi dansuri istorice, aparţine scutierilor şi domniţelor de Muhlbach, trupei NOSA, jonglerilor cu flăcări de la SIRIUS, cavalerilor Terra Ultrasilvana care se vor lupta cu Cavalerii Paladinii de Terra Medies, magilor şi cavalerilor călare care prezintă Proclamaţia Voievodului Vlad Drăculea.

În programul Festivalului Sighişoara Medievală figurează un atelier de pictură pentru copii cu toboşarul Cetăţii Medievale, Dorin Stanciu, cel care este profesor de arte vizuale, un atelier de muzică arhaică, unul de călărie şi tir cu arcul sub îndrumarea Cavalerilor Paladinii de Terra Medies.

Participanţii la festival pot vizita, de asemenea, taberele cavalereşti, atelierul de sticlărie, cel de pielărie, de fierărie şi cel de mânuire a armelor medievale.

Startul Festivalului Sighişoara Medievală XXVIII a fost dat vineri seara, când toată suflarea cetăţii a participat la o paradă şi la rugăciunea cavalerilor, iar în final la un concert susţinut de trupa Bucovina.