Macquarie a plătit circa un miliard de euro pe cele 7 companii preluate de la CEZ în România

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) a achitat pe cele 7 companii preluate în luna martie de la CEZ aproximativ 961 milioane de euro, a arătat grupul ceh în raportul său trimestrial. La finalul lunii martie, cele două companii au anunțat finalizarea tranzacției prin care fondul de investiții australian a preluat 7 din cele 9 companii pe care CEZ le deținea în România: Distribuție Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power.

În urma finalizării tranzacției, CEZ Group rămâne activ în România, dar se concentrează pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) și servicii energetice (High-Tech Clima).

Grupul CEZ a fost asistat în tranzacție de casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații. MIRA face parte din Macquarie Asset Management, brațul de administrare a activelor al Macquarie Group, un grup financiar, fondat în 1969.

Grupul Macquarie are peste 15.800 de angajați și este listat la bursa australiană. La 30 septembrie 2020, MIRA administra aproximativ 125 miliarde euro în active care includ 147 de afaceri în portofoliu, aproximativ 500 proprietăți imobiliare și 4,8 milioane de hectare de terenuri agricole.

Preluarea activelor CEZ este realizată printr-un consorțiu condus de Fondul de investiții Macquarie European Infrastructure Fund 6 (MEIF6). Australienii sunt prezenți indirect pe piața locală din 2018, când au preluat asset-managerul imobiliar german GLL Real Estate Partners, care are mai multe clădiri de birouri în Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...