Macron transmite Statelor Unite să renunţe la restricţiile privind exportul de vaccinuri anti-Covid

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la Statele Unite să renunţe la restricţiile privind exportul de vaccinuri anti-Covid şi de ingrediente pentru acestea, informează BBC.

Remarcile lui Macron vin după apariţia unei dispute între statele europene şi SUA privind cel mai eficient mod de a creşte producţia globală de vaccinuri.

Până în prezent, aproximativ 1,25 de miliarde de doze au fost administrate în întreaga lume. Mai puţin de 1% dintre acestea au revenit celor 29 cele mai sărace ţări din lume, potrivit AFP.

Macron a argumentat că o creştere a exporturilor şi a producţiei reprezintă cel mai bun mod de a rezolva această criză.

Cheia producerii vaccinurilor mult mai rapid pentru toate ţările sărace sau medii este de a produce mai mult”, a declarat preşedintele francez la o întâlnire virtuală care a avut loc sâmbătă cu liderii din Uniunea Europeană.

El a nominalizat SUA, făcând apel „să renunţe la interdicţiile pentru export nu doar în cazul vaccinurilor, ci şi al ingredientelor pentru vaccinuri, care împiedică producţia”.

Statele Unite, care au promis să doneze lunile viitoare 60 de milioane de doze din stocul de ser AstraZeneca, au impus limite în exportul de materie primă necesară producţiei de vaccinuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...