Macron: „Trebuie să muncim mai mult”. Până la ce vârstă ar trebui francezii să lucreze pentru 100 de euro în plus

Preşedintele francez Emmanuel Macron insistă în continuare să mărească vârsta de pensionare de la 62 la 65 de ani dacă va fi reales în scrutinul prezidenţial din aprilie, susține un purtător de cuvânt al guvernului, potrivit Reuters. Francezii ar urma să primească în plus o sumă de 100 de euro.

„Trebuie să muncim mai mult”, a declarat Macron săptămâna trecută, cu prilejul anunţării candidaturii sale pentru un nou mandat. Odată cu creşterea treptată a vârstei de pensionare, pensia minimă ar urma să fie majorată de la 1.000 de euro la 1.100 de euro.

Macron a plănuit şi anterior să mească vârsta la 64 de ani, dar pachetul de reformă nu s-a mai materializat din cauza pandemiei de COVID-19.

La polul opus, se află candidatul de extremă stânga Jean-Luc Mélenchon, care vrea să reducă vârsta de pensionare de la 62 la 60 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...