Made in Romania: Asistentul inteligent care poate gestiona emoțiile (VIDEO)

Dacă nu știați, România se mândrește cu una din cele mai promițătoare inovații în domeniul medical – un asistent inteligent pentru gestionarea emoțiilor.

Se numește Tully, arată ca un ceas și este dezvoltat la Cluj Napoca de o echipă de experți IT și psihologi. Deocamdată este gândit special pentru copiii care suferă de hiperactivitate, cea mai comună formă de manifestare în ADHD. Device-ul monitorizează mai mulți biomarkeri (puls, temperatură, concentrația oxigenului etc.) și când algoritmii detectează o reacție emoțională ieșită din comun, device-ul distrage copilul de la factorii stresori externi și îl ghidează prin exerciții de calmare. Având în vedere că multe astfel de episoade se întâmplă la școală și copiii pot fi marginalizați, device-ul ia o parte din presiunea care se pune pe acești copii și pe părinții lor, de a se integra în normalitate.

Soluție din țara cu cele mai puține cazuri de depresie

„Dar planul mai mare este ca Tully să devină un asistent inteligent care să ofere o gamă completă de suport psihologic pentru tulburările de la afecțiuni specifice (ADHD, tulburare bipolară, autism) la afecțiuni generale, cum ar fi anxietatea sau depresia”, spune Melania Medeleanu care a prezentat această inovațe românească în cadrul emisiunii sale de la Europa FM. Ea a adăugat, de aseemenea: „Ironic cum soluția vine din țara care raportează cele mai puține cazuri de depresie și anxietate din Europa, nu?”.

Pe scurt, startup-ul românesc Tully tocmai a câștigat o importantă competiție internațională și a primit finanțare pentru dezvoltarea unei soluții care ajută la recunoașterea, monitorizarea și gestionarea emoțiilor.

Video: https://www.facebook.com/tvrcluj/videos/tully-un-device-pentru-copiii-cu-adhd/573383070047562/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...