Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat în SUA, a decedat la 84 de ani

Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA, care a influențat politica externă occidentală după Războiul Rece, a murit, transmit agențiile internaționale.

Ea avea 84 de ani. Moartea a fost confirmată printr-un email adresat personalului Albright Stonebridge Group, o firmă de strategie global fondată de Madeleine Albright.

Madeleine Albright a fost o figură centrală în administrația președintelui Bill Clinton. A fost ambasador al SUA la Națiunile Unite, a susținut extinderea NATO, a impulsionat Alianța de a interveni în Balcani pentru stoparea genocidului și a epurării etnice, a militat pentru reducerea armelor nucleare și a susținut drepturile omului și democrația pe tot globul.

Madeleine Albright a fost în vizită în țara noastră.

Madeleine K. Albright, născută Marie Jana Korbelová în Praga, Cehoslovacia, a fost membră a Partidului Democrat din Statele Unit. Ea a fost al 64-lea secretar de stat, prima femeie care a ocupat această funcție, în SUA.

1 COMENTARIU

  1. „Învăluită de un văl de secrete de familie ascunse de ea pentru cea mai mare parte a vieții ei, Albright a ajuns la putere și faimă ca un analist strălucit al afacerilor mondiale și un consilier la Casa Albă pentru securitate națională. Sub președintele Bill Clinton, ea a devenit reprezentanta țării la Națiunile Unite (1993-97) și secretar de stat (1997-2001), făcând-o femeia cu cel mai înalt rang din istoria guvernului american la acea vreme„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...