MAE: Cursele aeriene regulate pe această rută pot fi reluate de miercuri

Publicat: 16 sept. 2020, 12:54, de Mădălina Bălăceanu, în Travel , ? cititori
MAE: Cursele aeriene regulate pe această rută pot fi reluate de miercuri
avion zbor aeroport

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, începând de miercuri 16.09.a.c., se pot relua cursele aeriene pe ruta România-Polonia, în urma unei decizii a autorităților polone, valabilă până pe 29 septembrie.

Potrivit MAE, în 15 septembrie, autorităţile Republicii Polone au decis că, începând cu 16 septembrie, vor putea fi reluate cursele aeriene regulate de călători pe ruta România-Polonia. Măsura adoptată de către autorităţile de la Varşovia este valabilă până în 29 septembrie.

Această decizie a fost luată în contextul adoptării de către autorităţile polone de noi condiţii pentru operarea zborurilor către/ dinspre alte ţări în contextul pandemiei de COVID-19.

„MAE menţionează că ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a abordat în mod repetat, în discuţiile cu omologul său polonez Zbigniew Rau, tema reluării zborurilor directe între cele două state în dialogul bilateral recent, atât cu prilejul discuţiei din cadrul reuniunii informale în format Gymnich de la Berlin, din data de 28 august a.c., cât şi în cadrul convorbirii telefonice din 11 septembrie a.c.”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Totodată, MAE precizează că persoanele care călătoresc în Republica Polonă dintr-un stat membru UE, precum şi din Regatul Norvegiei, Confederaţia Elveţiană, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricţii sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/ autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen (cu Republica Federală Germania, Republica Cehă, Republica Slovacă şi Republica Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.