MAE le recomandă cetățenilor din diaspora să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare: E mai sigur

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor din diaspora să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare, precizând că este o modalitate sigură, ce nu reprezintă pericol din punct de vedere sanitar.

 „Din păcate, nimeni nu poate, la acest moment, să furnizeze previziuni clare despre cum va evolua pandemia şi ce măsuri urmează să fie adoptate de alte state, uneori cu aplicare imediată. De aceea, luând în considerare riscurile sanitare şi obstacolele practice care decurg din măsurile adoptate de diverse ţări, recomandarea pe care MAE o adresează cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate este să opteze pentru votul prin corespondenţă”, au declarat reprezentanți ai Ministerului de Externe, citați de Agerpres.

Aceștia au precizat că votul prin corespondență este o modalitate sigură și care permite exercitarea în condiţii de siguranţă sanitară a acestui drept constituţional, în contextul special generat de pandemie.

Conform cifrelor furnizate de platforma votstrainatate.ro, până vineri seară, 4.866 de români au ales votul prin corespondență la alegerile parlamentare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole