MAE: Ministrul Bogdan Aurescu și omologul pakistanez Makhdoom Qureshi, consultări politice luni, 10 ianuarie

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea, luni, consultări politice cu omologul pakistanez, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, în cadrul vizitei oficiale pe care şeful diplomaţiei din această ţară o va efectua în România, în perioada 9-10 ianuarie 2022, informează MAE.

Potrivit sursei citate, este prima vizită în România a unui ministru pakistanez de externe în ultimele două decenii şi are loc în contextul unei “dinamici pozitive” înregistrate recent în relaţiile româno-pakistaneze, inclusiv pe fondul “sprijinului esenţial” pe care Pakistan l-a acordat eforturilor României de evacuare din Afganistan a cetăţenilor proprii, a altor cetăţeni din ţări aliate şi a unui număr de 156 de cetăţeni afgani aflaţi în situaţii de risc, în lunile august şi septembrie 2021.

“În cadrul consultărilor politice ale celor doi miniştri de externe vor fi discutate modalităţile de dezvoltare a relaţiei bilaterale, aprofundarea dialogului politic, precum şi a cooperării economice şi sectoriale dintre cele două ţări. De asemenea, vor fi discutate aspecte precum consolidarea dinamicii relaţiilor UE-Pakistan şi principalele evoluţii de interes comun pentru cele două state, cu accent pe regiunea indo-pacifică şi situaţia din Afganistan”, se arată în comunicatul de presă transmis de MAE.

Cu ocazia vizitei va fi semnat un acord de cooperare între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie ale R.I. Pakistan şi un acord-cadru de cooperare ce prevede un schimb de burse între Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) şi Universitatea din Islamabad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole