MAE – Precizări după explozia de la Istanbul. Numere de telefon utile

Nu au fost identificați cetățeni români printre victimele exploziei de duminică de la Instabul până la acest moment, a anunțat MAE – Ministerul Afacerilor Externe, conform informațiilor transmise de autoritățile locale către reprezentanții consulari.

MAE susține că s-a autosesizat, prin Consulatul General al României la Istanbul, după informațiile apărute în mass-media locale cu privire la explozia produsă în zona pietonală Istiklal a orașului „și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului”.

MAE – Precizări după explozia de la Istanbul

„MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale au transmis reprezentanților consulari că nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, spune MAE.

Potrivit MAE, reprezentanții Consulatului General al României la Istanbul continuă dialogul cu autoritățile locale și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, conform competențelor legale și în funcție de solicitări.

MAE – Numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul

„MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541,  +90 212 3580516, +90 212 3583537 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular: +90 533 5420695”, se mai arată în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...