MAE rus: Nu vă fie frică, Rusia nu a ameninţat niciodată NATO

Rusia nu a ameninţat niciodată NATO şi nici acum nu ameninţă Alianţa Nord-Atlantică, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

“Nu vă fie frică, Rusia nu a ameninţat niciodată Alianţa şi nici acum nu o ameninţă. Dar Rusia nu poate să nu reacţioneze la cursul de confruntare al NATO faţă de ea”, a afirmat Zaharova, citată de Interfax.
Consolidarea forţelor militare ale NATO pe flancul său estic, în urma a ceea ce Rusia numeşte o “operaţiune militară specială” în Ucraina, este “provocatoare prin însăşi natura sa” şi nu contribuie la asigurarea securităţii în Europa, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, scrie Agerpres.

Ea a denunţat că “descurajarea Rusiei a devenit din nou scopul principal al blocului nord-atlantic”.

„În ultimele zile, Alianţa Nord-Atlantică şi-a sporit numărul grupurilor sale multinaţionale din Europa de Est, numărul avioanelor care participă la misiuni de patrulare etc”, a afirmat Maria Zaharova, citată de Interfax, “omiţând” să spună că NATO a luat toate aceste măsuri de întărire a flancului său estic după invadarea Ucrainei de către Rusia în cel mai mare conflict din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

1 COMENTARIU

  1. Putin este un criminal psihopat de razboi si va sfarsi ca un criminal psihopat.Putin a distrus Rusia de fapt.Rusia va intra in incapacitate de plata,pensiile nu vor mai putea fi platite,salariile nici atat,vor avea probleme alimentare.Putin va avea surprize chiar de la armata si fsb care il urasc deja.Si mai este si vanat sa i se traga un glont in capul ala de dement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole