Magistrații au decis: Vaccinarea obligatorie pentru cadrele medicale este constituțională

Vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale este constituțională. Consiliul de stat de la Roma a formulat sentința prin care a respins plângerile de nelegitimitate constituțională invocate împotriva obligației de vaccinare a personalului sanitar.

„În plus față de accentul obișnuit pe principiul precauției și echilibrul dintre dimensiunea individuală și cea colectivă a dreptului la sănătate, pasajele prin care judecătorul administrativ, în lumina datelor și studiilor științifice, dovedesc siguranța și eficacitatea rezonabile a vaccinul care nu poate fi numit „experimental” », observă Felice Maurizio D’Ettore, adjunct al Coraggio Italia, potrivit La Stampa.

Consiliul de stat reamintește că, într-o ordine democratică, legea nu este niciodată dreptul celor mai puțin vulnerabili sau invulnerabili, ci protecția celor mai vulnerabili, trebuind să ne amintim că solidaritatea este baza coexistenței sociale prefigurate normativ de Constituție.

Pe scurt, subliniază D’Ettore, „o propoziție fundamentală, care deschide calea pentru o măsură sacrosantă, cum ar fi obligația de vaccinare împotriva Covid-19. Chiar și sentința Consiliului de stat confirmă în continuare eroarea la nivel legal, precum și științific, a pretențiilor diferitelor grupuri no vax ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole