Magistrații Tribunalului Giurgiu spun că Liviu Dragnea s-a îndreptat: Ce scrie în motivarea deciziei instanței

Judecătorii Tribunalului Giurgiu, cei care l-au eliberat pe fostul lider social-democrat, Liviu Dragnea, din închisoare, susțin că acesta a dat dovadă de un comportament exemplar în cei doi ani și câteva luni petrecuți în închisoare, se arată în motivarea deciziei instanței.

„Faptul că petentul nu și-a recunoscut infracțiunea pentru care a fost condamnat, nu poate fi reținut ca un aspect negativ de natura a împiedica admiterea prezentei contestații, legea instituind alte condiții care trebuie îndeplinite pentru acordarea acestui beneficiu, iar în lipsa oricăror antecedente penale este exclusă perseverența infracțională, cu atât mai mult cu cât petentul contestator urmează a beneficia pentru prima data de instituția liberării condiționate”, conform motivării instanței.

Cât despre declarațiile pe care le-a făcut fostul lider social-democrat atunci când a ieșit din Penitenciarul Rahova, și anume că se consideră un deținut politic, magistrații spun că acestea nu sunt relevante. De asemenea, conform documentului, judecătorii au avut în vedere conduita procesuală din timpul executării pedepsei, și a atitudinii lui Liviu Dragnea în fața instanței, atunci când fostul lider al PSD a cerut să se observe că „a dus pedeapsa cu decență și demnitate, a ieșit la muncă când i s-a permis, a participat la concursuri, a primit recompense în fiecare lună, inclusiv în luna iulie”.

Eliberarea mult așteptată

După doi ani și două luni petrecuți în Penitenciarul Rahova, pe 15 iulie, Liviu Dragnea a părăsit închisoarea. La ieșire, fostul șef al PSD a vorbit despre perioada petrecută în penitenciar, dar și despre formațiunea pe care a condus-o înainte de a fi condamnat.

 „A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost și aici, abuzuri și umilință, și cea mai mare parte a populației a înțeles astăzi de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am plecat, România era o țară prosperă, cu venituri mari pe care le aveau românii, o țară în care exista speranță, în care exista viitor. Din păcate, astăzi este o dictatură, dictatură feroce, este afectată serios libertatea de exprimare, este amanetat viitorul României cu asemenea datorii”, a declarat Liviu Dragnea.

Fostul lider social-democrat a vorbit și despre formațiunea pe care a condus-o și a spus că PSD-ul a devenit un partid de operetă, condus de oameni lași.

„Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut insistent în ultimele luni la instanță, când se va judeca eliberarea, să îmi recunosc vinovăția, ceea ce n-am acceptat, pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic. Din păcate, nu există opoziție. PSD a devenit un partid de operetă, condus de oameni lași”, a adăugat fostul șef PSD.

2 COMENTARII

  1. Adiere de Vânt ești un trădător de țară și popor faci parte din acoperiții SRI ce au demonizat PSD și liderii acestui partid care l-ați vrut desființat pentru patriotismul și naționalismul care Liviu Dragnea a plătit. Dictatura Iohanisnazista vau spălat creierele. De servești alte interese străine. Trădător de țară și popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...