Magnatul cerealelor din Nikolaev a murit în bombardamente

Proprietarul celei mai mari companii agricole din Nokalaev, Oleksei  Vadaturski, eroul Ucrainei, a fost ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică, de bombardamentele ruşilor. Acesta avea 74 de ani și o avere estimată la o jumătate de miliard de dolari.

„Azi-noapte, în urma bombardamentelor, eroul Ucrainei, directorul general al companiei Nibulon, Oleksei Afanasievic Vadaturski, și soția sa, Raisa Mikhailovna Vadaturskaia, au fost uciși în mod tragic. Contribuția sa la dezvoltarea industriei agricole și a construcțiilor navale şi la dezvoltarea regiunii este neprețuită”, a anunțat  administrația oraşului Nikolaev.

După câte se pare, casa omului de afaceri ar fi fost lovită de o  parte dintr-o rachetă dintr-un sistem de apărare aeriană.

Averea lui Vadaturski era estimată, în 2021,  la 450 de milioane de dolari.

Oleksei Vadaturski s-a născut  în Regiunea Odessa. A absolvit Institutul Tehnologic Odesa și ani de zile a lucrat în industria Panificației. Din 1991, era director general al societății agricole Nibulon, cu activitate în comerțul și cultivarea de cereale și creșterea animalelor. El era și vicepreședinte al Asociației Ucrainene pentru Cereale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...