Magnatul rus Potanin despre naționalizarea firmelor occidentale: ”Ne-ar duce înapoi cu 100 de ani, până în 1917”

Magnatul oţelului Vladimir Potanin, acţionarul majoritar al grupului Norilsk Nicke, îi averizează pe oficialii de la Kremlin că intenţia de a confisca activele companiilor care s-au retras din Rusia, ca represalii din partea ţărilor occidentale după invadarea de către Moscova a Ucrainei, va submina încrederea investitorilor zeci de ani de acum încolo şi va întoarce înapoi Rusia în zilele catastrofale ale revoluţiei bolşevice din 1917, potrivit Reuters.

Potanin a precizat că Rusia ar trebui să răspundă cu pragmatism excluderii sale din sectoare întregi ale economiei globale.

„Nu ar trebui să încercăm ‘să trântim uşa în nas’, ci să depunem eforturi pentru a păstra poziţia economică a Rusiei pe acele pieţe pe care le-am cultivat atât de mult”, a declarat Potanin, preşedintele Norilsk Nickel (Nornickel), într-un mesaj pe Telegram.

Confiscarea activelor companiilor care au părăsit Rusia în contextul sancţiunilor occidentale ar face indezirabilă ţara pentru decenii întregi, a avertizat magnatul.

„Ne-ar duce înapoi cu 100 de ani, până în 1917, iar consecinţele – o lipsă globală de încredere în Rusia din partea investitorilor – le-am simţi timp de mai multe decenii”, a afirmat Potanin.

Vladimir Potanin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia.

Nornickel este cel mai mare producător mondial de paladiu şi nichel de calitate superioară din lume, precum și un producător major de platină şi cupru. De asemenea, produce cobalt, rodiu, argint, aur, iridiu, ruteniu, seleniu, telur şi sulf.

Citeste si Oligarhul Rinat Ahmetov, “prietenul” tuturor președinților: “Sunt în Ucraina și nu plec nicăieri”. Afacerile sale, la mâna rușilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...