Mai mult de jumătate din ţară, sub Cod portocaliu şi Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat

Mai mult de jumătate din ţară se află duminică sub Cod portocaliu şi Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, valorile termice urmând să atingă pe parcursul acestei zile 41 de grade Celsius, potrivit avertizărilor actualizate emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

Sursa foto: meteoromania.ro


 

Astfel, duminică, 24 iulie, în Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38 şi 41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Sunt vizate de Cod portocaliu de caniculă zone din 15 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv Capitala.

De asemenea, valul de căldură va persista duminică în regiunile sudice şi local în cele vestice, centrale şi estice, unde meteorologii au emis o avertizare Cod galben. În aceste zone, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 34 şi 37 de grade. De această avertizare sunt vizate zone din 20 de judeţe, unele total, iar altele parţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...