Mai mult de o mie de călugări de pe Muntele Athos, infectați cu SARS-CoV-2

Potrivit unui raport de știri SKAI, a existat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în mănăstirile grecești de la Muntele Athos, cu mii de călugări infectați și zeci spitalizați la terapie intensivă.

O deosebită îngrijorare este virusul răspândit pe Muntele Athos, unde peste 1000 de călugări s-au îmbolnăvit, în timp ce 8 au murit, și totuși rata de vaccinare rămâne în continuare la 20%. Acest număr de infecții ănseamnă 50% din populația de la mănăstirile de pe Munele Athos, scrie greekscitytimes.

În Mănăstirea „Petrinou Dasou” din Tesalia, s-a înregistrat un deces în timp ce 25 au fost spitalizați cu alte câteva internări de la Mănăstirea Meteora.

În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri pozitive în timp ce un deces a avut loc în Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Evros și, respectiv, în Panagia Perivleptos din Evia.

În Agios Nektarios din Aegina au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire, iar în mănăstiri din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces.

Pe de altă parte, între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole