Mai multe localități din țară intră din nou în carantină

Odată cu creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost anunțate noi restricții pe care cetățenii trebuie să le suporte.

Astfel, restaurantele, cafenelele și cazinourile din Petroșani și din alte 11 localități din județul Hunedoara își trag obloanele din cauza atingerii pragului de pericol privind infectarea cu virusul SARS CoV-2.

Decizia a fost luată de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, care a decis să restricționeze și, în unele cazuri, să mențină restricțiile privind desfășurarea unor activități comerciale în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV 2, în ultimele 14 zile, trece peste pragul de 1,5/1.000 locuitori.

De la începutul pandemiei, Hunedoara a înregistrat un număr de 2.280 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 1.572 de vindecări şi 155 de decese. În acest moment în judeţ sunt active 553 de cazuri, din care 23 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Noile restricţii

Conform celor de la Situații de urgență, restricția intră în vigoare începând de marți și se aplică pentru următoarele activități comerciale: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor, au anunțat reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

Cele 12 localităţi sunt: Petroşani, Băieşti (comuna Pui), Câmpu lui Neag (Uricani), Dâncu Mic (comuna Mărtineşti), Fintoag (comuna Lăpugiu de Jos), Galaţi (comuna Pui), Livadia (comuna Baru), Mihăileni (comuna Buceş), Obârşa (comuna Tomeşti), Pricaz (comuna Turdaş), Subcetate (comuna Sântămărie Orlea), comuna Toteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole