”Mai multe nereguli” la secția Spitalului ”Mavromati” din Botoșani, unde a murit o tânără însărcinată

Mai multe nereguli au fost depistate în activitatea personalului care era de serviciu în noaptea de joi spre vineri în Secției obstetrică-ginecologie a Spitalului ”Mavromati” Botoșani, unde o tânără însărcinată a decedat, a transmis Ministerul Sănătății.

„Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul unităţii spitaliceşti, aflat în serviciu la data evenimentului. La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constituit un grup de lucru condus de ministrul Sănătăţii, cu reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat, ai Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii şi secretarii de stat pentru asistenţa medicală şi pentru sănătate publică. În urma analizei informaţiilor primite au fost solicitate verificări suplimentare instituţiilor competente, conform legii, pentru modul de asigurare a asistenţei medicale, respectiv Colegiul Medicilor Botoşani şi Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate”, se precizează în comunicatul Ministerului Sănătății, publicat luni.

Spitalul de Județean de Urgență ”Mavromati” se află în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

Potrivit comunicatului, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Județean Botoșani ”să ia măsurile urgente, pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de evenimente și asigurarea permanentă a asistenței medicale a pacienților din această unitate sanitară”.

Cadrele medicale de pe Secţia Obstetrică – Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ”Mavromati”, care erau de serviciu în noaptea de 17 spre 18 august, au fost suspendate din activitate, după moartea unei tinere de 25 de ani, a anunţat, luni, managerul spitalului, Angel Călin.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole