Mai multe ore de sport? Eduard Novak spune că suntem cei mai sedentari și obezi din Europa!

De anul școlar viitor, numărul orelor de sport din orarul elevilor ar putea crește, spune ministrul de resort, Eduard Novak. Ministrul este de părere că românii sunt sedentari și predispuși la obezitate.

Peste trei ani, elevii ar trebui să facă săptămânal cinci ore de sport la școală, iar sporturile practicate să fie mai mare, potrivit lui Eduard Novak. „Din 2023, după părerea mea, văd așa, să avem o creștere de la două ore la trei ore, din 2024 să avem iarăși un plus și tot așa. Trebuie să ne gândim și la construcția infrastructurii și ce sporturi vom face în școli”, a declarat acesta la Europa FM.

Practicăm doar 3 sporturi

Creșterea numărului de ore din programă va fi prevăzută în stratagia națională pentru sport, ce va fi gata în această primăvară, după un an și jumătate de la inițierea planului, spune ministrul Sportului. Eduard Novak. Care mai evidențiază că românii sunt cei mai sedentari din Europa:

Suntem cei mai sedentari, predispuși la obezitate, cei mai obezi, nu facem sport în școală și avem performanță din ce în ce mai puțină. La noi, în sportul în școală practicăm doar 3 sporturi: atletism, gimnastică și joc, iar în țările nordice sau în țările unde situația este puțin mai diferită, acolo se practică 6-8 sporturi”, argumentează ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...