Mai multe țări europene reiau de astăzi imunizarea cu AstraZeneca

Mai multe țări europene, printre care Italia, Franța și Germania, au anunțat că reiau, de astăzi, imunizările cu vaccinul AstraZeneca.

Multe țări europene au suspendat administrarea cu AstraZeneca, după ce unele persoane au murit, prezentând un nivel crescut de tromboze și cheaguri de sânge.

Decizia de a relua vaccinarea cu AstraZeneca vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a reconfirmat, ieri, că serul produs de compania anglo-suedeză este unul eficient și sigur. Reprezentanții autorității nu exclud însă total o legătură între tulburările rare de coagulare și vaccin.

România decide astăzi ce se întâmplă cu vaccinările din lotul de AstraZeneca supendat săptămâna trecută din motive de precauție. La începutul lunii, s-a renunțat în România la limita de vârstă de 55 de ani pentru administrarea vaccinului AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...