Mai mulți lideri USR – PLUS cer ieșirea de la Guvernare. Motivul pe care îl invocă

Mai mulți lideri USR-PLUS au cerut luni dimineață, în cadrul ședinței conducerii, retragerea de la guvernare atât pe fondul fondul scandalurilor din jurul premierului Cîțu din ultima vreme dar și dintr-un motiv nou: vehicularea lui Dan Vîlceanu ca ministrul al Finanțelor.

Potrivit unor surse din cadrul ședinței, citate de stiripesurse.ro, Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu (foto) au cerut ieșirea de la guvernare.

La finalul ședinței, Dacian Cioloș a explicat contextul și a făcut declarații pe subiect. „USR PLUS nu iese de la guvernare decât dacă nu se fac reforme. Problemele interne ale PNL nu țin de noi, nu sunt în interesul nostru. Problemele personale se rezolvă personal”, declară pentru MEDIAFAX Dacian Cioloș.

Declarația lui Cioloș vine în contextul în care liderii coaliției de guvernare se vor întruni luni, de la ora 17.00, la Palatul Victoria.

În cadrul ședinței s-a discutat cu argumente pro și contra ieșirii de la guvernare, fără a se lua o decizie finală în această ședință.

O mare parte dintre liderii USR PLUS sunt nemulțumiți de nominalizarea lui Dan Vîlceanu la Finanțe, susținând că acesta nu va face decât să ajute la direcționarea tuturor resurselor către aleșii liberali.

Conform Digi24.ro, liderii USR PLUS au decis, luni dimineață, în ședința Biroului Național al partidului, să îl mandateze pe Dan Barna ca în ședința Coaliției care va avea loc luni seara, să le ceară liderilor PNL să își asume public scandalul în care este implicat premierul din cauza episodului arestării pe care a suferit-o în SUA în urmă cu 20 de ani, după ce a condus mașina beat.

Un argument ar fi că nu pot să intervină tehnic și categoric împotriva lui Cîțu, pentru că asta ar însemna că USR PLUS tranșează războiul din PNL în favoarea lui Ludovic Orban.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole