Mai mulți sportivi au fost dați dispăruți în urma cutremurelor din Turcia

Fostul fotbalist al echipelor Chelsea şi Newcastle, Christian Atsun (31 de ani) este „blocat sub dărâmăturile unei clădiri distruse” în urma unui cutremurului din Turcia, informează presa engleză.

Se pare că Atsu, care joacă din vară la Hatayspor,  au fost prinşi sub dărâmături la Kahramanmaras, unde îşi are sediul echipa. Alături de jucător se află și directorul sportiv al clubului, Taner Savut.

Presa turcă a scris că doi jucători de la Hatayspor, Burak Oksuz şi Bertug Yildirim, au fost scoşi din dărâmături.

Totodată, mijlocaşul echipei Hatayspor Onur Ergun şi traducătorul Emre, dar și portarul Ahmet Turkaslan, legitimat la echipa Yeni Malatyaspor sunt dați dispăruți.

Două cutremure au fost confirmate, de 7.8 și 7.5 grade pe scara Richter. Peste 1500 de morți au fost confirmați și 10.000 de oameni dispăruți.

„Eu sunt în Ankara. S-a simțit și la noi, mai ales cel de după-amiază. Tragedie mare, vă dați seama. Foarte multe decese, foarte mulți oameni dispăruți. E clar că nu se poate juca în momentele astea. Sunt sportivi dispăruți. cel puțin o săptămână nu se va juca.

Prioritar este acum să fie salvați cât mai mulți oameni și să fie ajutați și cei care au pierderi materiale.  Sincer să fiu, de abia adormisem, că am avut meci ieri. Nu am simțit noaptea.

Mă bucur pentru Maxim că nu era acolo, e o tragedie mare, el stă foarte aproape de locul unde a fost epicentrul. Cu natura e greu să te pui”, a declarat Gabi Torje, la Digi Sport.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole