Mai putem avea încredere în inteligența artificială? Robotul care i-a rupt degetul unui copil (VIDEO)

Publicat: 27 iul. 2022, 13:30, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Mai putem avea încredere în inteligența artificială? Robotul care i-a rupt degetul unui copil (VIDEO)

Săptămâna trecută, potrivit presei ruse, un robot care joacă șah, aparent „nemulțumit” de răspunsurile rapide ale unui băiețel de șapte ani, i-a apucat și i-a rupt degetul, în timpul unui meci de la Moscow Open.

Robotul a rupt degetul copilului”, a declarat Serghei Lazarev, președintele Federației de șah din Moscova, agenției de presă TASS după incident, adăugând că robotul a jucat în cadrul multor expoziții anterioare fără incident, potrivit The Guardian.

Videoclipul incidentului din 19 iulie publicat de canalul Baza Telegram arată că degetul băiatului este ciupit de brațul robotizat timp de câteva secunde, înainte ca o femeie urmată de trei bărbați să intervină și să-l elibereze pe copil.

Serghei Smagin, vicepreședintele Federației Ruse de Șah, a declarat că robotul a părut să se năpustească după ce a luat una dintre piesele băiatului. În loc să aștepte ca mașina să își finalizeze mișcarea, băiatul a optat pentru o ripostă rapidă, a spus el.

Un caz extrem de rar

Există anumite reguli de siguranță și copilul, se pare, le-a încălcat. Când a făcut mișcarea, nu și-a dat seama că mai întâi trebuie să aștepte”, a spus Smagin. „Acesta este un caz extrem de rar, primul din câte știu”, a adăugat el.

Lazarev a declarat pentru Tass că Christopher, al cărui deget a fost pus într-un ghips, nu părea prea traumatizat de atac. „Copilul a jucat chiar a doua zi, a terminat turneul și voluntarii au ajutat la înregistrarea mișcărilor”, a spus el.

Aparatul, care poate juca mai multe meciuri simultan și se pare că jucase deja trei în ziua în care l-a întâlnit pe Christopher, este „unic”, a spus el. „A jucat la multe deschideri. Aparent, copiii trebuie avertizați. S-a întâmplat”.