Mai putem avea încredere în inteligența artificială? Robotul care i-a rupt degetul unui copil (VIDEO)

Săptămâna trecută, potrivit presei ruse, un robot care joacă șah, aparent „nemulțumit” de răspunsurile rapide ale unui băiețel de șapte ani, i-a apucat și i-a rupt degetul, în timpul unui meci de la Moscow Open.

Robotul a rupt degetul copilului”, a declarat Serghei Lazarev, președintele Federației de șah din Moscova, agenției de presă TASS după incident, adăugând că robotul a jucat în cadrul multor expoziții anterioare fără incident, potrivit The Guardian.

Videoclipul incidentului din 19 iulie publicat de canalul Baza Telegram arată că degetul băiatului este ciupit de brațul robotizat timp de câteva secunde, înainte ca o femeie urmată de trei bărbați să intervină și să-l elibereze pe copil.

Serghei Smagin, vicepreședintele Federației Ruse de Șah, a declarat că robotul a părut să se năpustească după ce a luat una dintre piesele băiatului. În loc să aștepte ca mașina să își finalizeze mișcarea, băiatul a optat pentru o ripostă rapidă, a spus el.

Un caz extrem de rar

Există anumite reguli de siguranță și copilul, se pare, le-a încălcat. Când a făcut mișcarea, nu și-a dat seama că mai întâi trebuie să aștepte”, a spus Smagin. „Acesta este un caz extrem de rar, primul din câte știu”, a adăugat el.

Lazarev a declarat pentru Tass că Christopher, al cărui deget a fost pus într-un ghips, nu părea prea traumatizat de atac. „Copilul a jucat chiar a doua zi, a terminat turneul și voluntarii au ajutat la înregistrarea mișcărilor”, a spus el.

Aparatul, care poate juca mai multe meciuri simultan și se pare că jucase deja trei în ziua în care l-a întâlnit pe Christopher, este „unic”, a spus el. „A jucat la multe deschideri. Aparent, copiii trebuie avertizați. S-a întâmplat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...